Локачинська громада
Волинська область, Володимирський район

Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

Дата: 13.04.2021 16:58
Кількість переглядів: 934

1 квітня відбулося перше засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті Локачинської селищної ради, на якому вирішено ряд важливих питань організації безпечного життєвого середовища для населення громади.

Засідання комісії проводилося головою комісії з питань ТЕБ і НС, Локачинським селищним головою Б.Є.Іусом. В засіданні взяли участь члени комісії з питань ТЕБ і НС, керівники територіальних спеціалізованих служб.

На порядок денний виносилися питання про заходи з запобігання поширенню на території селищної ради гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, а також про заходи щодо запобігання протидії пожежам в природних екосистемах, лісах, на торфовищах і сільгоспугіддях у пожежонебезпечний період.

До порядку денного винесено питання щодо стану епідемічної ситуації на території Локачинської селищної ради, пов’язаної з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, по якому інформували начальник управління гуманітарної політики О.М.Турелик про стан поширення захворюваності у школах та дошкільних навчальних закладах громади, головний лікар КНП «Локачинська лікарня» Локачинської селищної ради О.Ф.Франчук повідомив про стан поширення та запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID - 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, серед працівників лікарні, головний лікар КНП «Локачинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Локачинської селищної ради В.А.Магновський інформував про ситуацію в громаді з тестуванням на гостру респіраторну хворобу COVID - 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та про хід вакцинації від COVID – 19.

Заслухавши інформацію, з урахуванням її обговорення та з метою недопущення ускладнень санітарно-епідеміологічної ситуації в громаді, селищний голова наголосив на необхідності посилення контролю за дотриманням заходів державного санітарно епідеміологічного нагляду, режиму носіння захисних масок, соціальної дистанції та здійснення визначених санітарно-епідеміологічних заходів на всіх об’єктах господарської діяльності, у громадському транспорті, закладах освіти, медицини, культури.

Враховуючи результати епідемічного спостереження та з метою недопущення поширення сезонного грипу і COVID - 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, відповідно до протоколу вирішено:

- утриматися від проведення культурно-масових заходів у закритих приміщеннях на території громади у термін з 05.04.2021року до 18.04.2021 року;

- на період дії карантину неухильно дотримуватися протиепідемічних заходів та обмежень, що встановлені для відповідного рівня епідемічної небезпеки;

- посилити контроль за дотриманням карантинних вимог на території громади;

- проводити інформування та роз’яснювальну роботу серед населення щодо вакцинації від COVID – 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

В зв’язку з настанням весняного періоду та суттєвою зміною погодних умов, підвищився ризик виникнення неконтрольованих масштабних пожеж в природних екосистемах та сільськогосподарських угіддях. Тому на порядок денний було винесене питання щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільгоспугідь на території Локачинської селищної ради. На засіданні було заслухано ряд доповідей та пропозицій про вжиття заходів щодо недопущення виникнення пожеж в екосистемах, заборони випалювання сухої рослинності та її залишків, а також передбачену законодавством відповідальність за вказані дії. З метою недопущення виникнення надзвичайних ситуацій пов’язаних з пожежами в природних екосистемах і сільгоспугіддях комісія вирішила:

- протягом пожежонебезпечного періоду вживати вичерпних заходів щодо недопущення пожеж на земельних ділянках, що межують з лісовими насадженнями, поблизу населених пунктів, торфовищ та на сільгоспугіддях, минулорічної трави на полях та в природних екосистемах, а також проведення вогневої очистки в смугах відведення автомобільних доріг;

- організувати проведення агітаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо дотримання правил пожежної безпеки;

- забезпечити своєчасне розслідування причин виникнення пожеж сухої трави з подальшим притягненням винних осіб до відповідальності;

- не допускати спалювання посуші та сміття в смузі відводу автомобільних доріг.

У разі виникнення пожеж в природних екосистемах вирішено негайно залучати до їх гасіння місцеве населення та своєчасно повідомляти пожежно-рятувальну службу для недопущення розповсюдження пожеж на значні площі, виявляти паліїв та інформувати про них та їхні дії, правоохоронні органи, пожежну та екологічну інспекції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь