A A A K K K
для людей із порушенням зору
Локачинська громада
Волинська область, Володимирський район

Година пам’яті «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі»

Дата: 27.04.2021 15:04
Кількість переглядів: 770

26 квітня у день 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи

пройшла година пам’яті

«Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі»

В ПублічФото без описуній бібліотеці Локачинської селищної ради зібралися учасники подій страшної трагедії – ліквідатори, представники установ та організацій селища. Ведучі заходу Ілона Веремчук та Анатолій Гніровський розповіли про найстрашнішу катастрофу ХХ століття - аварію на Чорнобильській ЧАЕС.

Чорнобиль… Це слово стало символом печалі й скорботи, символом трагедії, що сталася 26 квітня 1986 року. Проходять роки після аварії на ЧАЕС, а біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов'язаних зі скорботним часом ядерного апокаліпсису.

Цими днями весь світ відзначає сумну дату Чорнобильської трагедії. В 35-ті роковини ми згадуємо трагічні події і говоримо, що подібне ніколи не має повторитися знову.

В цей день доземний уклін всім тим, хто ризикуючи своїм здоров’ям брав участь у ліквідації наслідків аварії. Серед них наші земляки – жителі Локачинської громади:

  • Анісян Лаврентік Амаякович
  • Андрощук Василь Мефодійович
  • Брагін Олександр Анатолійович
  • Коменда Микола Володимирович
  • Голота Раїса Володимирівна
  • Куц Анатолій Тарасович
  • Засадко Іван Михайлович
  • Вознюк Тетяна Семенівна
  • Заніна Наталія Юрівна
  • Никитюк Микола Степанович
  • Саліван Юрій Трохимович
  • Левчук Віра Вікторівна
  • Кравчук Василь Мироноич
  • Гедзун Віталій Мефодійович
  • Маначинський Олександр Іванович

Щирі слова вдячності та шани всім ліквідаторам висловили голова Локачинської селищної ради – Іус Богдан Євгенович та заступник голови – Хом’як Тарас Володимирович. Громадській організації «Союз інвалідів чорнобильців Локачинського району» було вручено Подяку голови Локачинської селищної ради за значний особистий внесок у подоланні наслідків чорнобильської катастрофи, активну громадську діяльність на території Локачинської громади. За проявлені мужність, самовідданість у боротьбі з ядерним монстром чорнобильці отримали матеріальну допомогу завдяки спонсору голови фермерського господарства «Надія» Ревка Віктора Миколайовича.

Хвилиною мовчання присутні вшанували полеглих героїв-ліквідаторів, які 35 років тому заслонили собою не тільки Україну, а й усе людство від невидимого ворога.

У залі звучали сумні рядки віршів, які лунали на фоні демонстрацій відеофільмів про Чорнобиль. Було переглянуто відео-кліп нашого земляка Віктора Творовського «Тим, хто врятував світ», присвячений ліквідаторам аварії. Урочисту атмосферу учасникам заходу подарували працівники Будинку культури.

В читальному залі бібліотеки організовано книжково-ілюстративну виставку «Чорнобильський пил на роки опадає».

Присутні на заході взяли участь у загальоукраїнській акції, ініційованій Українським інститутом національної пам’яті, покликаній привернути увагу широкого загалу до пам’ятної дати і вшанувати пам'ять жертв катастрофи та ліквідаторів, які ціною свого життя врятували Україну і світ від глобального лиха.

Пам'ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь