A A A K K K
для людей із порушенням зору
Локачинська громада
Волинська область, Володимирський район

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ ЩОДО ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ, РЕОРГАНІЗАЦІЇ ТА ЛІКВІДАЦІЇ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ НА ТЕРИТОРІЇ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 27.05.2021 18:12
Кількість переглядів: 846

ДАТА: 27.05.2021

1. Найменування організатора громадського обговорення - Локачинська селищна рада.

2. Мета: врахування думки жителів Локачинської громади щодо перейменування, реорганізації та ліквідації закладів загальної середньої освіти.

Запрошуємо вас долучитися до громадського обговорення проєктів рішень:

  1. «Про ліквідацію ЗОШ І ступеня с.Хорів»;

  2. «Про зміну типу та перейменування та затвердження Статуту загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів імені О.К. Левчанівської с. Линів Локачинської селищної ради в новій редакції»

  3. «Про перейменування та затвердження Статуту опорного закладу загальної середньої освіти «Локачинський ліцей Локачинської селищної ради Волинської області» та Дорогиничівської початкової школи-філії опорного закладу загальної середньої освіти «Локачинський ліцей Локачинської селищної ради Волинської області».

Проекти рішень селищної ради, які вносяться на обговорення розміщені за посиланням: https://bit.ly/3hW77Jk   або QR-кодом 

Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.

Зараз на території Локачинської селищної ради функціонують 15 ЗЗСО, з них: 1 ОНЗ «НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія», 6 шкіл І-ІІІ ступенів, 6 шкіл І-ІІ ступенів, 2 школи І ступеня. Розрахункова наповнюваність класів визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і є основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена на заробітну плату педагогічних працівників.

Вартість утримання одного учня в ЗЗСО Локачинській селищній раді становить в середньому 43 тисячі грн. на рік.

Кількість учнів, що здобувають освіту на усіх рівнях - 1522.

Кількість учнів на одного вчителя - 5,4.

Значна видаткова частина бюджету Локачинської громади використовується на забезпечення надання освітніх послуг. Школи з нижчою фактичною наповнюваністю класів у порівнянні з розрахунковою є найбільш затратними комунальними установами (у перерахунку на одного учня).

Заходи з оптимізації шкільної мережі планується провести з метою створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів та вихованців.

Пропозиції щодо модернізації мережі закладів освіти Локачинської громади у 2021 році сформовано на основі аналізу стану наявної мережі, визначення її ефективності, соціальної та економічної доцільності, демографічної ситуації з прогнозуванням дитячого контингенту на наступні роки та виходячи з необхідності.

Необхідність модернізації освітньої мережі зумовлена і змінами у законодавстві про освіту, які відбулися у 2017-2020 роках, що впливають не лише на зміст освітнього процесу, а й визначають нові типи, найменування закладів освіти.

Формат проведення громадського обговорення

У зв’язку з продовженням дії постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) пропозиції та зауваження з метою вивчення громадської думки з питань, внесених на громадське обговорення, приймаються протягом 10 календарних днів, починаючи з дня оприлюднення цього оголошення у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за електронною адресою: lokselrada@lokachynska-gromada.gov.ua

Публічне громадське обговорення також може передбачати проведення на базі ЗЗСО:

• громадських слухань, засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю. (із дотриманням протиепідемічних заходів)

До участі в обговоренні запрошуються всі  мешканці Локачинської селищної ради

Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення – Луцюк Наталія Анатоліївна, головний спеціаліст відділу освіти управління гуманітарної політики Локачинської селищної ради,

тел.. 30063

Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Локачинської селищної ради.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь