Локачинська громада
Волинська область, Володимирський район

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ ЩОДО ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ, РЕОРГАНІЗАЦІЇ ТА ЛІКВІДАЦІЇ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ НА ТЕРИТОРІЇ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 27.05.2021 18:12
Кількість переглядів: 875

ДАТА: 27.05.2021

1. Найменування організатора громадського обговорення - Локачинська селищна рада.

2. Мета: врахування думки жителів Локачинської громади щодо перейменування, реорганізації та ліквідації закладів загальної середньої освіти.

Запрошуємо вас долучитися до громадського обговорення проєктів рішень:

  1. «Про ліквідацію ЗОШ І ступеня с.Хорів»;

  2. «Про зміну типу та перейменування та затвердження Статуту загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів імені О.К. Левчанівської с. Линів Локачинської селищної ради в новій редакції»

  3. «Про перейменування та затвердження Статуту опорного закладу загальної середньої освіти «Локачинський ліцей Локачинської селищної ради Волинської області» та Дорогиничівської початкової школи-філії опорного закладу загальної середньої освіти «Локачинський ліцей Локачинської селищної ради Волинської області».

Проекти рішень селищної ради, які вносяться на обговорення розміщені за посиланням: https://bit.ly/3hW77Jk   або QR-кодом Фото без опису

Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.

Зараз на території Локачинської селищної ради функціонують 15 ЗЗСО, з них: 1 ОНЗ «НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія», 6 шкіл І-ІІІ ступенів, 6 шкіл І-ІІ ступенів, 2 школи І ступеня. Розрахункова наповнюваність класів визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і є основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена на заробітну плату педагогічних працівників.

Вартість утримання одного учня в ЗЗСО Локачинській селищній раді становить в середньому 43 тисячі грн. на рік.

Кількість учнів, що здобувають освіту на усіх рівнях - 1522.

Кількість учнів на одного вчителя - 5,4.

Значна видаткова частина бюджету Локачинської громади використовується на забезпечення надання освітніх послуг. Школи з нижчою фактичною наповнюваністю класів у порівнянні з розрахунковою є найбільш затратними комунальними установами (у перерахунку на одного учня).

Заходи з оптимізації шкільної мережі планується провести з метою створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів та вихованців.

Пропозиції щодо модернізації мережі закладів освіти Локачинської громади у 2021 році сформовано на основі аналізу стану наявної мережі, визначення її ефективності, соціальної та економічної доцільності, демографічної ситуації з прогнозуванням дитячого контингенту на наступні роки та виходячи з необхідності.

Необхідність модернізації освітньої мережі зумовлена і змінами у законодавстві про освіту, які відбулися у 2017-2020 роках, що впливають не лише на зміст освітнього процесу, а й визначають нові типи, найменування закладів освіти.

Формат проведення громадського обговорення

У зв’язку з продовженням дії постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) пропозиції та зауваження з метою вивчення громадської думки з питань, внесених на громадське обговорення, приймаються протягом 10 календарних днів, починаючи з дня оприлюднення цього оголошення у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за електронною адресою: lokselrada@lokachynska-gromada.gov.ua

Публічне громадське обговорення також може передбачати проведення на базі ЗЗСО:

• громадських слухань, засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю. (із дотриманням протиепідемічних заходів)

До участі в обговоренні запрошуються всі  мешканці Локачинської селищної ради

Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення – Луцюк Наталія Анатоліївна, головний спеціаліст відділу освіти управління гуманітарної політики Локачинської селищної ради,

тел.. 30063

Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Локачинської селищної ради.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь