A A A K K K
для людей із порушенням зору
Локачинська громада
Волинська область, Володимирський район

Збережімо ялинці життя!

Дата: 05.12.2022 10:23
Кількість переглядів: 109

Напередодні Нового року усі громадяни традиційно починають готуватись до Новорічних та Різдвяних свят. Кожна родина мріє зібратися за новорічним столом біля ялинки. На жаль, незаконне придбання, а саме вирубка або купівля несертифікованої «лісової красуні», може зіпсувати свято не тільки дітям, а й дорослим.

Виконавчий комітет Локачинської селищної ради звертається до мешканців громади  з проханням бути обачними та розсудливими в питаннях придбання новорічних ялинок і в жодному разі не порушувати закон.

У передноворічний період правоохоронці традиційно проводять заходи (рейди), метою яких є недопущення несанкціонованої вирубки хвойних дерев та їх реалізації.

Згідно статті 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за незаконну порубку, пошкодження і знищення лісових культур та молодняка тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти (510 грн.) до шістдесяти (1020 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від ста п’ятдесяти (2550 грн.) до трьохсот (5100 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Одночасно законодавством передбачено ще й стягнення за заподіяну шкоду державі внаслідок самовільної рубки хвойних насаджень громадянами та посадовими особами. Відповідно до ст. 159 КУпАП «Порушення правил торгівлі на ринках», ст. 152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів», ст. 160 КУпАП «Торгівля з рук у невстановлених місцях», ст. 164 КУпАП «Порушення порядку провадження господарської діяльності» законодавством України передбачено виплату значного штрафу або громадські роботи.

Крім того, передбачена відповідальність за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу (новорічних ялинок) без документів, що підтверджують законність їх придбання, що згідно ст. 88-1 КУпАП тягне за собою накладення штрафу від 30  до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів рослинного світу.

Якщо ж хочете відчувати в оселі справжній аромат ялинки – відправляйтеся за живою зеленою красунею на спеціально визначене місце для торгівлі.

Хотілося б застерегти, особливо тих громадян, які мають потребу транспортування новорічних ялинок, що для цього необхідно мати документи про підтвердження законності їх придбання. Відсутність документів на новорічні ялинки буде розцінюватись як порушення природоохоронного законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь