A A A K K K
для людей із порушенням зору
Локачинська громада
Волинська область, Володимирський район

Відбулось навчання у Львові з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» 

Дата: 10.04.2023 11:35
Кількість переглядів: 162

Фото без опису 5-6 квітня представники 19 громад з Полтавщини та Волині відвідали Львівську область з навчальним візитом «Управління відходами та міжмуніципальне співробітництво територіальних громад». Захід відбувся за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Під час візиту учасники відвідали:

  • першу в Україні станцію компостування органіки «Зелене місто», де дізналися про будівництво сміттєпереробного заводу у Львові та рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища;
  • спільноту взаємодопомоги «Емаус-Оселя», майстерню з реставрації меблів, сортувальню речей та благодійну крамницю, де побачили, як можна дати друге життя вживаним речам через мережу встановлених контейнерів;
  • туристично-інформаційний центр у селі Липники;
  • туристичний комплекс «Липова долина» на території Семенівської громади;
  • компанію «Терра Рециклінг Компані», що займається збиранням і сортуванням вторинної сировини;
  • Львівський офіс Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», де відбулася зустріч із представниками місцевої влади, які розповіли про практичний досвід впровадження системи управління відходами на рівні Львівської міської територіальної громади.

Окрім цього, делегації ознайомилися з діяльністю компанії «Грінера Україна», що надає комплекс послуг зі збирання, сортування та утилізації ТПВ, дізналися про поводження з небезпечними відходами та про діяльність першого в Україні заводу з переробки ртутовмісних ламп, а також про інноваційні проєкти, що впроваджують громадські організації «Zero Waste Lviv» і «Екологія Право Людина».

 Олена Максимова, головний спеціаліст відділу благоустрою управління ЖКГ Лубенської громади (Полтавська область), зазначила, що подібні проєкти – це єдиний спосіб здобути досвід у темі управління відходами:
«Особисто для мене два дні у проєкті розкрили очі. Організатори згуртували представників громад, під час обміну інформації з якими знаходиш відповіді на запитання, що були тупиковими. Чи отримала б я той досвід в інший спосіб, якби не потрапила у проєкт – ні. Вдячна всім, хто був долучений до організації цього заходу. Їду додому з гаслом: “Сортуй заради майбутнього”».
Також представники громад-партнерок ознайомилися з проєктом міжмуніципального співробітництва громад, які об’єднали зусилля для реалізації проєкту в сфері соціально-економічного розвитку й розвитку культури та туризму. 
 Олександр Михайленко, головний спеціаліст відділу комунального майна Оржицької громади (Полтавська область), підкреслив, що завдяки навчальному візиту з’явилися ідеї для розвитку своєї громади:
«Все було дуже цікаво, змістовно, а головне – повчально. З’явилися деякі міркування стосовно часткового втілення побаченого в громаді, хотілося б частіше брати участь у таких заходах та переймати досвід».
 Знання, здобуті під час навчального візиту, учасники зможуть застосувати у своїх громадах, змінити усталену практику змішування відходів та запровадити їх збір і сортування.
Фото без опису



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь