Локачинська громада
Волинська область, Володимирський район

Подвиг Героїв УПА повторює нинішнє покоління

Дата: 11.09.2023 12:55
Кількість переглядів: 202

У ці осінні дні, 8-11 вересня, виповнилося 80 років відтоді, як біля стін Новозагорівського монастиря відбувся бій чоти Андрія Берези з нацистськими загарбниками. У неділю, 10 вересня, пам'ять Героїв УПА вшанували представники влади, громадськості, небайдужі краяни.


Заходи розпочалися з поминальної панахиди біля пам’ятного знаку полеглим воїнам УПА, яку відслужив настоятель місцевої Свято-Різдво-Богородичної громади ПЦУ отець Володимир.
Про те, що нинішньому поколінню потрібно пам’ятати про всіх наших Героїв — як і минулих часів, та і нинішнього сьогодення, у своїх виступах наголошували заступниця голови районної державної адміністрації Ірина Ліщук, Локачинський селищний голова Богдан Іус.


“Вшанування пам’яті полеглих повстанців біля стін Новозагорівського монастиря у нинішній воєнний стан набуває особливого значення. Подвиг Героїв УПА повторюють наші захисники, які боронять незалежність та суверенітет України від російського агресора. А це - Герої-оборонці Бахмута, “Азовсталі”, Донецького аеропорту та усі, хто став на захист нашої держави. Як і 80 років тому, нинішня боротьба — боротьба за право вільного життя, за право бути українцями”, - зазначив Богдан Іус.


Також під стінами монастиря відбувся обласний фестиваль повстанських і стрілецьких пісень «За волю України». Участь у ньому взяли колективи з дев'ятнадцяти територіальних громад нашої області.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь