A A A K K K
для людей із порушенням зору
Локачинська громада
Волинська область, Володимирський район

Всесвітній тиждень обізнаності про антимікробні препарати

Дата: 21.11.2023 10:12
Кількість переглядів: 35

Image by DCStudio on Freepik

Фото без описуЗ 18 до 24 листопада щороку триває Всесвітній тиждень правильного використання антибіотиків .Його метою є підвищення поінформованості громадськості в усьому світі про проблему стійкості до протимікробних препаратів, щоб не допустити її подальшого розвитку та поширення.

Антибіотики втрачають свою ефективність із загрозливою швидкістю через їх невідповідне та надмірне використання. Це призводить до появи резистентних бактерій. Неправильне використання цих ліків без належного розуміння їхньої функції становить значний ризик для здоров’я людини. Неадекватне застосування антибіотиків підвищує резистентність, що ускладнює лікування інфекційних бактерій. Це, у свою чергу, підвищує ризик передачі інфекції та інших ускладнень зі здоров’ям. Організація Об’єднаних Націй визнає резистентність до антибіотиків однією з найбільш нагальних глобальних проблем охорони здоров’я. Тому освітні та комунікаційні стратегії відіграють вирішальну роль у просуванні відповідального використання антибіотиків. Відповідальність лежить як на людях, які займаються самолікуванням, так і на працівниках фармацевтичного бізнесу, які не інформують клієнтів про наслідки купівлі антибіотиків без призначення. На жаль, трапляються і випадки, коли лікар призначає антибіотики в ситуаціях, коли цього можна уникнути.

Поради:

  • Антибіотики діють лише на бактерії. Ніколи не використовуйте їх при вірусних інфекціях, бо антибіотики безпорадні в боротьбі з ними.

  • Не вимагати від свого сімейного лікаря антибіотиків, якщо ви маєте нежить, лихоманку та інші ознаки гострого вірусного респіраторного захворювання Не переривайте лікування. Проходьте повний курс антибіотиків, навіть якщо вам стало краще.

  • Ніколи не використовуйте антибіотики, які залишилися після курсу приймання.

  • Ніколи не діліться антибіотиками з друзями, родичами, знайомими та не призначайте їм лікування.

  • Вакцинуйтесь, стежте за гігієною рук, тримайтесь якомога далі від хворих людей. Це і профілактика захворювань, і можливість зменшити кількість використання антибіотиків.

  • Негайно звертайтесь до лікаря, якщо антибіотики, які він прописав, не полегшують симптоми захворювання. Можливо, вам необхідно підібрати інший препарат

Пам’ятайте: коли справа дійшла до антибіотиків, і загалом — у питаннях, що стосуються здоров’я, не слухайте пересічних громадян без медичної експертизи. Якщо ви хворієте, зверніться по медичну допомогу, бо призначати антибіотики — справа лікаря.


 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь