A A A K K K
для людей із порушенням зору
Локачинська громада
Волинська область, Володимирський район

Допомога агровиробникам у 2024 році

Дата: 14.02.2024 11:23
Кількість переглядів: 4783

За інформацією міністерства аграрної політики та продовольства України цього року українські агровиробники можуть знову скористатись державними програмами підтримки.

Зокрема, агровиробники які обробляють до 120 га, зможуть отримати за один гектар 4 тис. грн безповоротної допомоги.

Також будуть відновлені бюджетні дотації на утримання великої рогатої худоби, кіз та овець. Для аграріїв, які мають від 3 до 100 корів, передбачено 7 тис. грн на одну голову, тим, хто вирощує до 500 голів кіз та овець, - 2 тис. грн на одну особину.

Крім того в 2024 р. запрацював Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. У підприємців, які обробляють до 500 га, з’явилася можливість отримати гарантію на кредит.

Допомогу аграрії зможуть отримати через Державний аграрний реєстр (ДАР). Для цього необхідно зареєструватись в даному реєстрі. Інструкція як зареєструватися за посиланням — https://www.dar.gov.ua/cards-useful/yak-zareyestruvatysia.

Перевірте ваші земельні ділянки, інформація про які автоматично завантажується з Державного реєстру речових прав та Державного земельного кадастру, для цього потрібно перейти в розділ Земельні ділянки. Також перевірте кількість ваших тварин, інформація про яких автоматично підвантажується з Єдиного державного реєстру тварин. Для цього перейдіть в розділ Тварини.

Всім бажаючим отримати фінансову підтримку необхідно зареєструватись у Державному аграрному реєстрі.

Коли будуть доступні програми підтримки необхідно буде тільки у ДАРі подати відповідні заявки.

Також у 2024 році продовжується підтримка агросектору через державні та обласні програми, а саме виплата дотації за вирощування молодняка великої рогатої худоби, субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам для здешевлення вартості висіяного сертифікованого насіння,  фінансова підтримки на зворотній основі через реалізацію бізнес-планів на розвиток агровиробництва та інші. Більш детально з програмами можна ознайомитись на сайті Департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації - agrovolyn.gov.ua у розділі “Програми підтримки АПК”.

За консультацією та допомогою з питань підтримки агровиробників можна звертатися до відділу земельних відносин, агропромислового розвитку та екології Локачинської селищної ради за адресою сел. Локачі, вул. Миру, 37 (перший поверх).

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь