A A A K K K
для людей із порушенням зору
Локачинська громада
Волинська область, Володимирський район

Звіт по зверненнях громадян за 2023 рік

Дата: 15.02.2024 16:08
Кількість переглядів: 71

ЗАВАНТАЖИТИ Звіт по зверненнях громадян за 2023 рік

Інформація

про стан розгляду звернень громадян, що надійшли до Локачинської селищної ради за 2023 рік

Робота зі зверненнями громадян у Локачинській селищній раді протягом 2023 року здійснювалась відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07 лютого 2008 року №108/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», Інструкції з діловодства за зверненнями громадян, затвердженої постановою Кабінету міністрів України від 14 квітня 1997 року №348. За 2023 рік до Локачинської селищної ради надійшло 478 звернень. З них 455 письмових і 23 на особистому прийомі. В селищній раді зареєстровано 460 індивідуальних звернень та - 18 колективних звернень.

У порівнянні з 2022 роком загальна кількість письмових звернень громадян зменшилась на 140 одиниць, на особистому прийомі збільшилась на 14 одиниць.

Аналізуючи тематику звернень, варто зазначити, що питання аграрної політики і земельних відносин надалі залишаються найбільш актуальними. Так, протягом звітного періоду у зверненнях до Локачинської  селищної ради порушено 198 таких питань (41,4% від усіх питань).

Вагому частку у структурі усіх звернень становлять питання соціальної політики та соціального захисту населення – 32% (153 звернення). Далі ідуть питання: житлової політики; комунального господарства; сімейної та гендерної політики, захисту прав дітей, освіти та інші.

З урахуванням внесених змін до Закону України  “Про звернення громадян”, громадяни можуть звернутись до керівництва селищної ради через вебсайт, надіславши відповідне електронне звернення та шляхом ініціювання петицій. Протягом звітного періоду зареєстровано 4 електронних звернення.

На виконання Указу Президента України від 07 лютого 2008 року № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та місцевого самоврядування» Локачинською селищною радою вживаються ряд заходів щодо забезпечення прав громадян на звернення.

 У Локачинській селищній раді проводиться аналіз роботи із зверненнями громадян. На засіданні виконавчого комітету селищної ради розглянуто питання про підсумки роботи із зверненнями громадян за 2022 рік та 1 півріччя 2023 року. За результатами розгляду прийняті відповідні рішення виконавчого комітету.

Робота зі зверненнями громадян залишається одним з важливих напрямків діяльності виконавчого комітету селищної ради. Жодне звернення не залишається поза увагою, по кожному з них приймалися конкретні заходи – реагування. Більшість з них вирішено позитивно, з окремих питань надавались роз’яснення та консультації.

Розгляд найбільш проблемних питань на особистому прийомі селищного голови з запрошенням керівників служб виконкому став дієвим засобом у знаходженні шляхів вирішення цих питань.

Всі звернення громадян, що надходили до Локачинської селищної ради, розглядалися своєчасно без порушень строків, в установлені законодавством терміни. Не допускалось надання неповних, необґрунтованих відповідей на звернення громадян.

 

Секретар селищної ради Ірина Барабошко


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь