A A A K K K
для людей із порушенням зору
Локачинська громада
Волинська область, Володимирський район

Грантова програма «Власна справа»

Дата: 25.03.2024 12:40
Кількість переглядів: 79

Грантова програма «Власна справа» почала діяти з липня 2022 року. Її мета – підтримка малого і середнього бізнесу в Україні, адже з введенням воєнного стану багато підприємств закрились або скоротили чисельність працівників. Тож програма передбачає не лише фінансові вливання, але вирішення проблеми безробіття через створення нових робочих місць.

Який розмір мікрогранту/гранту?

У рамках програми підприємці можуть отримати від 50 до 1 млн грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення, рекламу та багато іншого . Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності.

Обов’язкові умови отримання мікрогранту/гранту:

  • створення не менше одного робочого місця;

  • провадження підприємницької діяльності не менше 3-х років;

  • своєчасна сплата податків, в тому числі, за нових працівників.

Чи потрібно повертати грантові кошти?

За умови дотримання усіх умов програми, кошти повертати не потрібно. Підприємець, сплачуючи податки і збори упродовж трьох років, компенсує розмір гранту.

Яка послідовність дій?

Якщо ви хочете отримати мікрогрант на створення або розвиток вже існуючого бізнесу, найперше потрібно подати заявку. Зробити це можна онлайн через портал ДІЯ https://diia.gov.ua/services/categories/biznesu/yerobota або звернувшись до найближчого центру зайнятості https://vol.dcz.gov.ua/publikaciya/kontakty-volynskogo-oblasnogo-centru-zaynyatosti-ta-yogo-filiy.

Далі потрібно підготувати бізнес-план, готовий зразок якого теж знайдете в ДІЇ https://diia.gov.ua/services/grant-dlya-veteraniv-ta-chleniv-yihnih-simej (підпункт «Як отримати послугу»). Після підготовки та подання усіх документів потенційному грантоотримувачу надійде запрошення у застосунку ДІЯ на проходження співбесіди. Її проводить спеціальна комісія Волинського обласного центру зайнятості, враховуючи попередній скоринг Ощадбанку.

Після успішного проходження співбесіди, документи відправляють до Державного центру зайнятості, який і приймає остаточне рішення. У разі відсутності підстав для відмови у наданні мікрогранту Державний центр зайнятості ухвалює рішення, яке оформлюється наказом, про надання мікрогрантів отримувачам, які набрали найбільшу сукупну кількість балів, у межах наявної граничної суми мікрогрантів, визначеної Мінекономіки. У разі відсутності підстав для відмови у наданні мікрогранту Державний центр зайнятості ухвалює рішення, яке оформлюється наказом, про надання мікрогрантів отримувачам, які набрали найбільшу сукупну кількість балів, у межах наявної граничної суми мікрогрантів, визначеної Мінекономіки. Якщо воно позитивне – грантоотримувачу прийде відповідне повідомлення у застосунку. Упродовж 20-ти робочих днів з моменту його отримання, підприємець повинен звернутися до відділення АТ «Ощадбанк» для відкриття рахунку та укладення угоди на отримання коштів. Далі – зарахування гранту і безпосередній процес реалізації.

Окрім цього, пропонуємо вам ознайомитися з грантом на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей https://www.dcz.gov.ua/storinka/granty-na-stvorennya-abo-rozvytok-vlasnogo-biznesu-uchasnykam-boyovyh-diy-osobam-z .

Подати заяву на отримання гранту для ветеранів та їх подружжя можна також через ДІЮ https://diia.gov.ua/services/grant-dlya-veteraniv-ta-chleniv-yihnih-simej .

Ми ж нагадуємо, що будь-яку інформацію, пов’язану з отриманням мікрогрантів та грантів, ви можете отримати БЕЗКОШТОВНО, звернувшись до центру зайнятості та інших БЕЗОПЛАТНИХ сервісів:

Графік безкоштовних консультацій Державної служби зайнятості https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wiCOeznVNewzjmHDJ2Z7Mp5QKDF6eoV6jXFxWjKuNNw/edit#gid=0 ( у розрізі Волинської області).

Онлайн-підтримка служби зайнятості у:

Телеграм https://t.me/DCZWorkNowBbot

Фейсбукhttps://www.facebook.com/zaniatist/ https://www.facebook.com/vocz300/ Інстаграм https://www.instagram.com/voldczgovua/ .

Окрім того, ви можете завантажити безкоштовний посібник «Як отримати підтримку в рамках грантових програм «Гранти для ветеранів та другого з подружжя» та «Власна Справа» в програмі «єРобота» https://www.dcz.gov.ua/sites/default/files/posibnyk_elektronna_versiya.pdf

Безкоштовна допомога з питань отримання грантів для ветеранів та другого з подружжя https://www.dcz.gov.ua/novyna/bezkoshtovna-dopomoga-z-pytan-otrymannya-grantiv-dlya-veteraniv-ta-drugogo-z-podruzhzhya

Номери гарячої лінії Волинського обласного центру зайнятості (066) 353-74-95, (068) 063-42-15, (044) 244 94 69 та його філій:

Луцька філія ВОЦЗ (044) 244 94 70; Володимир-Волинська філія ВОЦЗ (044) 244 94 71; Камінь-Каширська філія ВОЦЗ (044) 244 94 75; Ковельська філія ВОЦЗ (044) 244 94 76;

Окрім того, ви можете скористатися інформацією щодо організації навчання (на платній основі) по програмі надання грантів https://docs.google.com/document/d/16JJK7G8WVYWgn04ERoTBac770fxUFG02NRndcHWDAFY/edit в наших центрах професійно-технічної освіти https://www.dcz.gov.ua/storinka/mapa-cpto-dsz .



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь