A A A K K K
для людей із порушенням зору
Локачинська громада
Волинська область, Володимирський район

Бережіть бджіл від отруєння!

Дата: 16.04.2024 16:11
Кількість переглядів: 41

2 березня 2021 року Локачинська селищна рада прийняла рішення №3/534 "Щодо попередження загибелі бджіл при застосуванні пестицидів та агрохімікатів на території Локачинської селищної ради".

Відповідно до рішення, суб’єкти господарської діяльності та члени особистих селянських господарств, які застосовують пестициди для обробітку сільськогосподарських угідь, зобов’язані:

  • Дотримуватися Державних санітарних правил (ДСП 8.8.1.2.001-98) транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві.
  • Перевозити протруєне насіння до місця сівби лише в мішках із щільної тканини або в автонавантажувачах сівалок.
  • Висівати у ґрунт протруєне пестицидами насіння спеціальною технікою (сівалками) при мінімальних висхідних повітряних потоках.
  • Письмово повідомляти селищну раду та/або старосту відповідних населених пунктів про дату, місце, метод і тривалість вказаних робіт, але не пізніше ніж за три доби до їх початку

Відділ земельних відносин, агропромислового розвитку та екології, а також старости населених пунктів зобов’язані протягом доби від надходження повідомлення інформувати населення та пасічників про дату, місце, метод і тривалість робіт із застосування засобів захисту рослин.

Пасічники, з метою попередження та уникнення отруєння бджіл пестицидами, повинні:

  • Проводити реєстрацію та паспортизацію пасік згідно з чинним законодавством.
  • Повідомляти селищну раду та/або старосту відповідних населених пунктів в разі перевезення (кочівлі) пасік.
  • Ізолювати бджіл у вуликах або вивезти пасіку в безпечне місце на визначений термін при отриманні повідомлення про запланований посів протруєним насінням та/або обробку сільськогосподарських культур засобами захисту рослин на відповідній територій.
  • У разі виникнення підозри на загибель бджіл внаслідок порушення правил застосування засобів захисту рослин буде створена тимчасова комісія, яка проведе обстеження пасіки, поля та відбере зразки для досліджень.

Відділ земельних відносин, агропромислового розвитку та екології селищної ради та старости населених пунктів зобов’язані ознайомити з цим рішенням пасічників, суб’єктів господарської діяльності та членів особистих селянських господарств, які застосовують пестициди.

Контроль за виконанням рішення покладено на відділ земельних відносин, агропромислового розвитку та екології Локачинської селищної ради.

Цей захід має допомогти зберегти популяцію бджіл, які відіграють важливу роль у нашому екосистемі та є важливими запилювачами сільськогосподарських культур.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь