Локачинська громада
Волинська область, Володимирський район

Як пройшов День Бюджету в Локачинській громаді

Дата: 05.06.2024 15:50
Кількість переглядів: 71

Під час святкування Дня захисту дітей про дитячі мрії і фінанси громади говорили на центральній локації Бюджетної партисипації. Про це написала на своїй сторінці у фейсбуці експертка проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» Марія Орлова.

«Я мала можливість поділитися з мешканцями результатами участі громади в проєкті "Бюджетна партисипація від А до Я". Це і про навчальну складову, оцінювання Індексу Бюджетної партисипації і врахування рекомендацій "Дорожньої мапи" його підвищення, про процес підготовки і реалізації НПА, про збір пропозицій і Бюджет для громадян, і звичайно ж про мету Дня бюджету», – йдеться в дописі.

Голова Локачинської селищної ради Богдан Іус розповів про виклики перед громадою і важливістю залучення всіх мешканців не лише до розподілу бюджетних коштів, а і до формування дохідної її частини. А «господиня» локації – начальниця відділу фінансів Локачинської селищної ради Мирослава Шульга – презентувала буклет Бюджет для громадян та занурила всіх у світ місцевих фінансів. Також вона закликала громадян бути активними і подавати пропозиції до бюджету громади на 2025 рік. Як результат, зібрано від мешканців громади 48 паперових пропозицій та 3-и в електронній формі через QR – код.

З молоддю громади експертка проєкту Марія Орлова провела урок фінансової грамотності, в якому активно приймали участь голова громади і його заступники. Mariia Orlova детально розповіла, що таке бюджет, з чого він формується, які основні складові та як громадськість може подати свої пропозиції до формування бюджету.

Ми щиро вдячні Марії та Миколі Орловим за експерний супровід впродовж усього Проєкту. Завдяки Вашій підтримці ми змогли покроково втілити в реальність механізм залучення мешканців до формування бюджету та врахування їхніх інтересів.

«На святі мала можливість долучитися до майстерки "Власна монета" і отримати «516 локачинських гривень», – поділилась враженнями пані Марія.


До слова, цю авторську банкноту було виготовлено спеціально до Дня бюджету Локачинської громади. На аверсі – колаж із ретро-світлинами місцевих історичних пам'яток, які в свої часи були обличчям містечка Локачі та Герб Бонча шляхетного роду Вільгів, яким належало містечко з початку 17 століття. На реверсі – адміністративне приміщення Локачинської селищної ради, карта, Герб, прапор та дата першої писемної згадки про Локачі. Назва банкноти – кількість років містечку від дати першої писемної згадки про містечко.

Чимало охочих, серед яких і Марія Орлова, долучилися до цікавого майстер-класу із виготовлення нумізматичного колажу «Дерево Перемоги». На символічному дереві Перемоги розміщено 21 ювілейну та пам'ятну монети, номіналом 5-10 гривень, із серії «Монети Збройних сил України», випущені Національним банком України в період від 2015 до 2023 року.

Захід «День бюджету» відбувався в межах проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», що реалізується Громадське партнерство "За прозорі місцеві бюджети" та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через HOVERLA/проєкт USAID в Україні.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь