Локачинська громада
Волинська область, Володимирський район

Звернення громадян - ще один інструмент бюджетної партисипації.

Дата: 08.07.2024 15:06
Кількість переглядів: 67

Фото без описуЧергова публікація про інструменти партисипації в межах інформаційної кампанії проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», який реалізується Громадським Партнерством «За прозорі місцеві бюджети!» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».
Інформуємо про ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН. Це викладені в письмовій або усній формі пропозиції (зауваження), заяви (клопотання) і скарги. Відповідно до ст. 40 Конституції України та Закону України «Про звернення громадян», усі мають право звертатися до органів влади та посадових і службових осіб цих органів, що зобовʼязані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
 

Чому це важливо?

Чинним законодавством закріплено прямий обовʼязок органів влади в межах своїх повноважень обʼєктивно, всебічно і вчасно розглядати заяви (клопотання) та скарги громадян, перевіряти викладені в них факти і надавати на них належні та обґрунтовані відповіді. Це правило діє і під час воєнного стану.
 

Як цим користуватися?

  1. Звернення громадян повинен розглядати той орган, до компетенції якого належить вирішення порушених у цих зверненнях питань.
  2. Якщо у зверненні міститься низка питань, частина з яких не належить до компетенції цього органу, то він розглядає лише ті, які належать до його компетенції, а також пересилає звернення громадянина до інших органів за компетенцією із зазначенням у супровідному листі, щодо яких саме питань пересилає лист за належністю, про що також повідомляє громадянина.
  3. Звернення за строками їхнього розгляду можна умовно поділити на три категорії:
  • які не потребують додаткового вивчення – невідкладно, але не пізніше 15 календарних днів від дня їх отримання;
  • які не можуть бути розглянуті негайно та потребують додаткового вивчення – протягом 1 місяця;
  • які неможливо розглянути та вирішити протягом 1 місяця – розглядаються та вирішуються протягом 45 календарних днів (про що повідомляється заявнику).

У наступних публікаціях ми розповімо про інші інструменти партисипації, тож стеж за нашими постами з хештегом #включайся_в_бюджет_громади!

Ця публікація створена Громадським Партнерством «За прозорі місцеві бюджети!» в рамках проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» та стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.
 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь